Road2Success 

Sanacount organiseert vier keer per jaar een Road2success avond, specifiek voor MKB-bedrijven met de ambitie om te groeien. Deze avonden staan altijd in het teken van een thema en bij dat thema worden dan inspirerende sprekers gevonden. Je kunt op deze avonden niet alleen inspiratie opdoen, maar ook collega-ondernemers ontmoeten tijdens de netwerkmomenten. Tijdens de avond word je gastvrij ontvangen door het team van Sanacount. Alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

 

13 februari 2020 - Het recept voor vitaal ondernemerschap

Op 13 februari 2020 vond de Road2Success avond plaats met het thema 'Vitaal Ondernemerschap'. Er werden achtereenvolgens vier workshops gegeven van ieder een half uur en er werd rondom en na de workshops druk genetwerkt. 

 

Bekijk hier de sfeerimpressie van deze Road2Success avond.

 

Workshop 1: Rob de Haan van Full Potential Personal Training & Coaching

19:15 - 19:45 uur

Sinds 2012 train en coach ik mensen op het gebied van sport, voeding, leefstijl en mindset met als doel te kunnen leven in je volledige potentie. Fysiek en mentaal fit zijn is een voorwaarde om, naast je drukke bestaan, je voor 100% in te kunnen zetten voor jouw bedrijf. Daardoor kun je jouw bedrijf laten groeien en daarvan genieten.

Durf jij kritisch naar jezelf te kijken te kijken en kun je nieuwe inzichten gebruiken die ervoor zorgen jij de ondernemer, partner, ouder en levensgenieter wordt die je graag zou willen zijn? In mijn workshop heb ik handvatten gegeven om aan de slag te gaan met fysieke en mentale gezondheid.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop 2: Pieter van der Venne van Assurantie+Huys

20:00 - 20:30 uur

Younability. Ondernemers zijn succesvoller als ze fit en energiek in het leven staan. Wij hebben het eerste product ter wereld wat garandeert dat jij (maar ook jouw personeel) fit en energiek wordt binnen een korte tijd. Overigens niet alleen wordt, maar ook blijft. Daarnaast levert dit jou letterlijk geldelijk voordeel op.

In mijn workshop heb ik uitgelegd hoe dit werkt.

 

Workshop 3: Karin Cornet van Yumatter

20:45 - 21:15 uur

Stress: de belangrijkste oorzaak van ziekte en uitval. Een beetje stress is prima, daar krijgen we energie van om zaken ook echt te doen en af te maken. Maar wat als stress zo hoog opstapelt dat je er chronisch last van hebt? 

Stress wordt veroorzaakt door je omgeving in combinatie met jouw eigen perceptie daarvan. Dat kan privé zijn of zakelijk, met het verleden te maken hebben of met een keuze waar je tegenaan hikt. Het kan een dominante baas zijn, een recalcitrante medewerker of de zorgen om dierbaren.

Simpel gezegd is stress een automatische gespannen reflex op iets wat er in je omgeving gebeurt, die je niet meer kunt loslaten. Die reactieve gedragspatronen staan geschreven in de harde schijf van je hersenen. 

Bij Yumatter wordt de techniek van neurofeedback gecombineerd met de filosofie van mindfulness en meditatie. Zo meten we je hersenen en oefenen we je brein om te ontspannen en rust en ruimte te creëren. Je kunt wel denken dat je ontspant, maar alleen als je het kunt meten weet je het ook echt.

In mijn workshop heb je kennis kunnen maken met wat breintraining is en ben je erachter gekomen wat jouw eerste automatische reflexen zijn op iets onbekends. Er was een interactief stuk, waaruit je meteen een aantal tips mee kon nemen voor een beetje meer rust in je hoofd.


Workshop 4: Neşe Şenol van Sanacount Bedrijfs- & Belastingadvies

21:30 - 22:00 uur

Vitaliteit: de ultieme sleutel tot vitaal ondernemen. Ben je regelmatig zo druk dat je eigenlijk niet meer weet wat je doet? Je bent bezig met allerlei werkzaamheden om zoveel mogelijk omzet te genereren, met de zoektocht naar nieuwe klanten, je bent druk met eindeloze to-do’s. Voordat je met je ogen knippert ben je weer een week verder. Herkenbaar?

Hoe kun je, net als andere succesvolle ondernemers, zorgen dat je een goedlopende business opbouwt zonder jezelf te verliezen in dagelijkse tijdrovende beslommeringen?

Het antwoord is simpel. Breng jouw tijdverspillers in kaart, pak ze aan en … maak een doordacht plan.

In mijn workshop heb ik uitgelegd hoe we dit binnen Sanacount aanpakken. Ook heb ik concrete stappen  besproken waarmee jij zorgt voor een vitaal ondernemerschap… voor jou maar zeker ook voor jouw medewerkers!