Deze week is het aan mij, de kersverse nieuwe fulltime rapportage analist in dienst bij Sanacount, om een blog te schrijven. De laatste keer dat ik dat deed ben ik in gegaan op het belang van integratie en automatisering, twee aspecten die in mijn master thesis ook sterk naar voren kwamen. In deze blog ga ik verder in op een derde aspect waar ik me een tijdje mee bezig gehouden heb. Het is namelijk super als je weet wat er moet gebeuren om te verbeteren, maar hoe kom je daar?
 
Het implementeren van veranderingen, en vooral die veranderingen die een impact hebben op de werkzaamheden van werknemers, zijn lastig. Het succes van de implementatie hangt samen met in hoeverre je medewerkers achter de verandering staan. Lees die zin nog maar een paar keer, want dit belang wordt maar als te vaak onderschat! Toen ik tijdens mijn interviews experts vroeg naar de implementatie van hun verbeterprojecten begonnen ze veelal zwaar te zuchten: “het bedenken van een oplossing is zo gebeurd, de implementatie is waar het pas echt moeilijk wordt”.
 
De beste tool die je kunt hebben tijdens zo’n implementatie is een crisis, iets van buitenaf wat iedereen in de organisatie ervan bewust maakt dat het zo niet meer verder kan. Echter, om echt een voorloper binnen jouw vakgebied te zijn, zou het vooruitzicht op mogelijke problemen in de toekomst al voldoende kunnen (of moeten) zijn. Middels de juiste communicatie kun je ook hiermee support voor je project vergaren. Vandaar de titel van deze blog! Een crisis is in zekere zin iets wat je zou moeten verwelkomen, het is een kans om jezelf te overstijgen. 
 
Bovendien hoeft het niet eens altijd met je bedrijf of werk te maken te hebben, want privé werkt het exact hetzelfde. Waarom een probleem alleen maar oplossen als je het ook kunt gebruiken om structurele verbeteringen te bereiken? Verwelkom verandering en zie kansen in plaats van obstakels. Baan verloren? Leer een nieuwe taal, of begin voor jezelf! Stress door je werk? Neem het voortouw en ga na of je niet slimmer in plaats van harder kunt werken! Omdenken!
 
Mocht je het geluk hebben dat je in een crisis zit, en heb je behoefte aan een frisse blik op de situatie? Dan zijn wij bij Sanacount meer dan bereid om een kijkje bij je in de keuken te nemen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek en een kopje koffie bij ons op kantoor!
 
Robert van Doorn
Share This Post:
Alt

Admin

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.


Related Posts